Позволете на Вселената да ви подари това, от което се нуждаете, а не това, което искате

Позволете на Вселената да ви подари това, от което се нуждаете, а не това, което искате Снимка: consciousreminder.com

Вселената не е вълшебница, изпълняваща всяко наше желание. Всичко работи съвсем различно...

Когато в нас се формира искрено желание, Вселената започва да работи в наша полза, допринасяйки за неговата реализация. Това е основното доказателство за съществуването на Закона за привличането. Човек обаче може да използва действието на този закон неправилно.

Например, ако източникът на такова желание не е сърцето, а нашето его. Вселената не е вълшебница, изпълняваща всяко наше желание. Всичко работи съвсем другояче.

Съставянето на "детски" списък с желания, включващ играчки, места, които бихме искали да посетим, хора, с които искаме да бъдем близки и други неща, от които всъщност ние не се нуждаем, е неправилно приложение на идеята "искам-получавам". Това не е Законът на привличането.

Идеята "искам-получавам" е именно повратният момент, който ни вкарва в състояние на постоянна неудовлетвореност от това, което имаме или как живеем сега, и във вечното търсене на по-добротото, по-голямо и по-новото.

По-мъдрият подход би бил да позволите на Вселената да направи избор вместо вас, а не да й отправяте желания или през цялото време да искате нещо от нея. Позволете на съдбата да ви води, като ви насочва по правилния път.

Отхвърляйки егото си и оставяйки се на милостта на Вселената, ще ви се открие уникално предназначение. Просто трябва да се вслушаш в него и да следвате течението. Смисълът на живота и съдбата са само начин да се вслушате във Вселената и да я последвате.

Би било неправилно да се смята, че възрастните разбират живота по-добре от децата, които пишат писма до Дядо Коледа. Пораствайки, ние мислим за своя статус в обществото, за своето финансово състояние, коли, ваканции... както виждаме, промените засягат само формата на желанията, но същността им си остава същата.

Щастието от купуването на нов автомобил не трае дълго, защото още следващата година ще излезе нов модел, по-бърз, с кожени седалки и с по-усъвършенствано арматурно табло.

Друг пример - търсим нов партньор, защото предишният не е искал да се подчинява на нашата воля. Но когато го намерим, след известно време се опитваме да го променим.

А парите? Дори не ме молете да говоря за алчността към парите.

Аз виждам проблема във вечните молби за това, което ние смятаме, че трябва да получим, въпреки че в действителност това няма да ни донесе щастие.

Защо изобщо не спрете да молите Вселената? Започнете да забелязвате това, което самата тя ви поднася и накъде ви води. Позволете й да ви насочва, където и да ви отведе това. Нашето предназначение се определя само от това кои и какви сме в действителност.

Източник: consciousreminder.com

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: