Вселената не е имала начало, твърдят учени

Вселената не е имала начало, твърдят учени Снимка: https://pixabay.com/

Хипотезата отрича теорията за Големия взрив

Астрофизикът Бруно Бренто, заедно с колеги от Университета в Ливърпул (Великобритания), издигнаха хипотеза, според която се отрича Големия взрив, от който е възникнала нашата Вселена. Учените са сигурни, че Вселената изобщо няма начало, тоест, оказва се, че тя винаги е съществувала.

Според популярната теория за Големия взрив нашата Вселена се е появила преди около 14 милиарда години от една точка. Новата теория на учените обаче отрича именно тази експлозия, а Вселената няма начало, пише Live Science.

Става дума за това, че квантовата физика трудно се справя с обяснение на гравитацията, която лесно се вписва в теорията на относителността на Айнщайн и същата тази теория не работи за останалите природни сили. За да балансират по някакъв начин тази система от противоречия, учените излязоха с концепцията за сингулярност, която е един вид област, в която законите на природата престават да действат.

Тези противоречия обаче все още преследват учените, така че те обърнали внимание на теорията за причинно -следствените множества, която се основава на дискретната структура на света. Тази теория не отчита никаква измислена особеност и следователно прави Големия взрив невъзможен.

Разбира се, това твърдение (или може би откритие) не улеснява живота на учените, но дава повече възможности да разгледат много неща от различна гледна точка, без да се базират на постулатите на теорията на относителността.

По -рано изследователи от Държавния университет в Луизиана и Университета на Република Уругвай изтъкнаха невероятна нова хипотеза, според която черните дупки са преходи към други вселени.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: