5% икономически растеж през настоящата година е целта на правителството

5% икономически растеж през настоящата година е целта на правителството Снимка: mi.government.bg

Нулева толерантност към корупцията и премахване на административните пречки пред бизнеса са основни приоритети

Целта ни е 5% икономически растеж през настоящата година. Досега България е сериозно изостанала в глобалното състезание за икономическо развитие

Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер по време на среща с ръководствата на Двустранните търговски и индустриални камари в България. На събитието на тема: "България като нова дестинация за привличане на инвеститори чрез скъсяване на глобалните вериги на доставки" бяха обсъдени действия за повишаване на икономическия растеж, подобряване на бизнес средата и задържане и привличане на чужди инвеститори в страната ни. 

По думите на министър Лорер досега основната пречка за инвестиции е бил рискът от корупция. „Затова целим нулева толерантност към корупцията и премахване на административните пречки пред бизнеса“, категоричен беше Лорер. 

В заключение министърът на иновациите и растежа добави, че е изключително важно да се популяризира България като ниършоринг дестинация.

Представителите на търговските камари посочиха като един от основните проблеми в икономиката липсата на кадри.  Друг проблем, който отбелязаха е гарантиране върховенството на правото, в това число на местните и чуждестранните инвеститори. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: