Киргизстан заяви готовност да окаже подкрепа на Казахстан

Киргизстан заяви готовност да окаже подкрепа на Казахстан Снимка: РИА Новости

Киргизстан заяви готовност да окаже подкрепа на Казахстан в рамките на договореностите на ОДКС

Киргизстан заяви готовността си да подкрепи Казахстан в рамките на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС). За това днес, 6 януари, на извънредно заседание в Бишкек съобщи ръководителят на местното правителство Акилбек Жапаров. Съответната информация е публикувана на сайта на кабинета на републиката, съобщава Lenta.ru.

"Министерският съвет реши в рамките на поръчението на президента Садир Жапаров да инициира провеждането днес следобед на извънредно заседание на парламента на Киргизката република", се казва в съобщението.

Уточнява се, че оперативното ръководство на правителствения щаб за реагипане на развитието на събитията в Казахстан е поверено на заместник-председателя на кабинета на министрите Камчибек Ташиев.

По-рано спешно решение за изпращане на мироопазващ контингент на Организацията на Договора за колективна сигурност в Република Казахстан взеха Русия и Армения.

Организацията на Договора за колективна сигурност в Република Казахстан включва Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Русия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: