Космическите сили на САЩ ще проведат първите военни учения в орбита

Космическите сили на САЩ ще проведат първите военни учения в орбита

В отговор на потенциална заплаха

Космическите сили на САЩ, съвместно с Rocket Lab и True Anomaly, планират да проведат Victus Haze - мисия, предназначена да симулира отговор на "орбитална агресия", съобщава Ars Technica.

В мисията ще вземат участие два космически апарата.

- Сателитът True Anomaly Jackal: този сателит с размер на хладилник ще встъпи в ролята на имитатор на противника, извършвайки маневри, които могат да предизвикат опасения.

- Сателитът Rocket Lab: този космически апарат ще бъде изстрелян при първо поискване за проследяване и проверка на сателита True Anomaly, демонстрирайки "способността на Космическите сили да реагират на потенциални заплахи".

Космическите сили се стремят да потвърдят способността си да възпират враждебни действия, да защитят "активите на САЩ" и да подобрят осведомеността за космическото пространство.

Victus Haze се основава на успеха на предишната мисия Victus Nox., по време на която беше осъществено бързо изстрелване на сателит в рамките на 60 часа. Целта на новите учения е да се разширят границите, като се изстрелят два спътника от различни места в кратки срокове.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: