Как да преборим скуката и да повишим имунитета си

Как да преборим скуката и да повишим имунитета си

® www.boredpanda.com/

5 лесни идеи за творчество у дома с настроение за цялото семейство


Времето, прекарано у дома със семейството, винаги е безценно, но когато продължи твърде дълго, без да е ясно кога пак ще може безопасно да се срещнем с приятели на разходка в парка, идва момент, в който всичко ни изглежда сиво и еднообразно. 

Ето 5 първоаприлски идеи как да разсеете скуката, докато творите у дома, сами или заедно с вашите деца, без дори да инвестирате средства в скъпи материали и без да са ви необходими виртуозни умения. Единственото задължително условие е наличието на чувство за хумор!  (или поне на 1 април…).

1. Ушийте си сами защитна маска за многократна употреба – в интернет ще намерите множество инструкции за това, но за да бъде забавно, изберете парче плат с оригинален десен и го „съживете“, превърнете го в смешен герой – човек, животно или чудовище. Пришийте например уши, поставете различни цветни копчета за очи, мустаци или очила, всичко, което ви хрумне. Накрая сложете готовата маска-герой на лицето си и влезте в роля. Смехът ви е гарантиран!  

2. Направете си фигурки от сапун – необходимо ви е само ножче, с което да издялкате и оформите сапуна. Вариантите и тук са много – цветя, животни, приказни герои, всичко по вкуса, фантазията и личните умения. И най-вече през цялото време ще сте с абсолютно чисти ръце!

3. Не изхвърляйте вътрешните ролки от тоалетната хартия – вместо това ги преобразете в бухал, лисица, куче… Ще се учудите колко е лесно, а ви трябва само ножица, лепило и цветна хартия. Не излизайте навън, ако нямате такава! Съвсем достатъчно е да оцветите и изрежете всичко от бял лист. След като фигурките ви са готови, може да направите весел куклен театър. Стимулирайте детето си да измисли различни случки и истории, на които заедно да се повеселите.
4. Превърнете празните картонени кутии от мляко или сок в различни картонени къщички – с врати, прозорци, веранда, етажи... Трябват ви ножица, тиксо или лепило и цветна хартия, стикери или рисунки за облепване, ако решите да ги направите уникални. Момиченцата с радост ще настанят своите малки принцеси в подобен замък, а момченцата ще имат просторен гараж за своя автопарк. Сега разполагате с предостатъчно време, използвайте го, за да построите цял картонен мегаполис! Така децата ще бъдат ангажирани задълго с архитектурни и градоустройствени планове, докато вие измисляте следващото предизвикателство. 

5. Когато къщата ви се напълни с всички изброени по-горе знайни и незнайни същества, а вие и семейството ви се почувствате съвсем като част от тях, носейки шантавите защитни маски от точка 1, съберете се и си направете общо селфи, с което да поздравите своите приятели в социалните мрежи по случай 1 април. И се посмейте заедно, защото смехът е полезен за здравето и повишава имунитета!

Бъдете здрави, смейте се повече и го правете от вкъщи! Честит 1 април!Прочетете още за:
1 април забавни идеи карантина

  0 
  0