Жител на САЩ построи в двора си „орехов бар" за катерички

Жител на САЩ построи в двора си „орехов бар" за катерички Снимка: screenshot

Заведението предлага на гостите седем различни видове ядки.

Жителят на град Хилиард в щата Охайо (САЩ) Майкъл Дутко построи „орехов бар" за катеричките, които идват в неговия двор. Той е оформен като истински пъб, само че вместо бира от „крановете" катеричките могат да си вземат ядки, пише My Modern Met.

Оригиналната идея за изграждане на бар специално за катерички се ражда, след като съседка на Майкъл му се оплаква, че наглите животинчета нападат хранилките за птици, разположени в нейния двор.

„Тогава си помислих, че би било чудесно да се направи хранилка за катерички, която да помогне както на животните, така и на съседите", казва Майкъл.

 

Работата по изработването на бара хранилка отнема на Майкъл 16 часа. Той сам извършва всички етапи от работата: от проектирането на бара до шлайфането на дървените елементи и монтажа. Размерите на бара са 63,5 см на 40,7 см.

 

Посетителите на бара могат да избират един от седемте вида ядки. Дървените кутийки, в които те се съхраняват, са кръстени на различни видове бира - бадемова бира Ел (Ale), орехова бира Стаут (Stout) или фъстъчена бира Пилзнер (Pilsner).

 

Майкъл казва, че при нужда може да изработи такъв бар по поръчка. „Ореховият бар" може да се купи от него за $175.

 

По време на самоизолацията жителите на САЩ създадоха цяла инфраструктура за катерички в дворовете си. Някои построиха необичайни хранилки, други - фитнес зали и атракциони.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: