Борис Джонсън: Всеки грешен ход заплашва с катастрофа

Борис Джонсън: Всеки грешен ход заплашва с катастрофа

® Getty Images

„Обединеното кралство е изправено пред изпитания, при които всеки грешен ход може да бъде катастрофален“, заяви премиерът Борис Джонсън пред членовете на Камарата на общините.

Премиерът трябваше да обясни на депутатите какъв ще е правителственият план за карантина и да отговори на критиките на противници, които го обвиниха, наред с други неща, в липсата на ясна формулировка.

Това провокира двусмислени тълкувания и неразбиране в обществото. В парламента говориха и за проблемите на взаимното разбирателство със синдикатите, за липсата на ясни препоръки за работодателите и как да гарантират безопасността на служителите при възобновяване на тяхната дейност.   
След изслушването Джонсън трябваше отново да обясни какво означава призивът му „останете бдителни“ в условията на борба с пандемията.
„Хората трябва да остават бдителни, да работят, доколкото е възможно, от дома си, да ограничават контактите с други хора, спазвайки разстояние от два метра един от друг, където е възможно. Мийте редовно ръцете си, носете маски за лице, когато сте на закрито и където е трудно да се поддържа разстояние, например, в някои магазини или в градския транспорт. Ако вие или някой от членовете на вашето семейство имате подозрителни симптоми, повтарям, всички трябва да сте изолирани."   

По данни на правителството в Обединеното кралство са извършени почти 2 милиона теста за коронавирус, фактът на заразяване на повече от 220 хиляди жители на страната е потвърден.


Прочетете още за:
Борис Джонсън Великобритания коронавирус

  0 
  2