Отвлечен като дете китаец откри семейството си

Отвлечен като дете китаец откри семейството си Снимка: naijatimes.ng

След като другите му опити не довели до успех, 34-годишният Ли Джингуей нарисувал по памет карта на родното си село, така, както го помнел като 4-годишен, и я публикувал в интернет.

Публикацията му от 24 декември в приложението за споделяне на видео Douyin станала повод полицията да я съпостави с описанието на жена, търсеща сина си повече от 30 години. Това довело до ДНК тестове и вълнуваща среща между майка и син в първия ден на новата година, съобщи ВВС.

"Благодаря на всички, които ми помогнаха да се събера отново със семейството си", написа Ли Джингуей в профила си в Douyin.

Той е бил отвлечен от съсед през 1989 г. и впоследствие продаден на друго семейство, живеещо на повече от 1800 км от родното село на Ли Джингуей.

Видеото, в което разказва историята си и показва нарисуваната по спомени карта с малко езерце и бамбукова горичка, е споделено хиляди пъти. 

Map drawn from memory helps reunite kidnapped Chinese man with family - BBC  News
Снимка - naijatimes.ng

Отвличанията на деца не са рядкост в Китай, където много семейства дават мило и драго да имат син. През 2015 г. беше изчислено, че всяка година в страната се отвличат около 20 000 деца.

През 2021 г. имаше и други случаи на отвлечени като деца, които се събраха с биологичните си родители след дълго отсъствие, в това число и млад мъж, отвлечен преди 24 години.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: