Възрастта не е най-важното в една връзка

Възрастта не е най-важното в една връзка Снимка: tipsforwomens.org

Доказват го не само семействата на много филмови звезди – политическото съсловие също дава своя принос в потвърждението, че разликата във възрастта не е пречка за любовта.

Колкото и да е толерантно обществото, животът на обществени личности със значително по-млади партньори винаги предизвиква интерес. И трябва да се подчертае, че по-младата съпруга някак не минава за странност, но изборът на по-млад съпруг обикновено разпалва леко нездраво любопитство с апетит към прегрешения. Значи, мъжете могат, но жените – не?!? Интересно как дори феминистките още не са сетили да започнат да запълват тази дискриминационна дупка.

Естествено, първият подобен брак, за който всички се сещат, е семейството на френския президент Еманюел Макрон, чиято съпруга Бриджит е с 24 години по-възрастна от него. Първата дама на Франция е очарователна, но очевидната разлика във възрастта на двамата е източник на куп слухове и съмнения. Самият Макрон неведнъж е казвл, че това не го вълнува и доказателството е дългият път на съюза им, започнал още когато бъдещият френски президент е ученик, а възлюбената му е негова преподавателка, при това омъжена и майка на три деца. Но двамата явно са държали на чувствата си, за да станат семейство 13 години след запознанството си и разбира се – след развода на бъдещата госпожа Макрон. Впрочем, според модния гуру Карл Лагерфелд, тя има „най-красивите крака в Париж”, а видеото, в което Тръмп „примира”, когато г-жа Макрон го целува по бузата на официална среща, още е хит в социалните медии. 

Melania conta i minuti per scaricare Donald' - People - ANSA.it
Снимка - ansa.it

И като стана дума за 45-тия американски президент, интересно защо никой не се учудва, че неговата съпруга Мелания е по-млада от Тръмп точно с толкова, с колкото г-жа Макрон превъзхожда съпруга си – т.е. 24 години. Когато двамата се срещат, Доналд Тръмп вече има два брака и неизброимо число връзки. Женят се седем години след запознанството си. Мелания и Доналд Тръмп имат един син, а практиката на словенката като първа дама на САЩ разкри доста за железния ѝ характер.

Gerhard Schröder heiratet zum fünften Mal | kurier.at
Снимка - kurier.at

Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер „води” на семейство Тръмп и семейство Макрон – последната му съпруга е по-млада от него с 25 години. За Шрьодер изглежда е традиция да намира „половинките си” (четири на брой до сега) в работна обстановка. Ким Со Йон не прави изключение – двамата се срещат на международна конференция, на която бъдещата госпожа Шрьодер е преводачка. Бракът им изжлежда идеален и заради съпруга си южнокорейката дори е възприела немската кухня. Добронамерените слухове са, че хер Шрьодер обича да прави закуската на жена си, като същевременно ѝ рецитира сонети от Шекспир.

Durante visita de Temer, deputado russo é flagrado pesquisando fotos de...  Marcela | Ancelmo - O Globo
Снимка - globo.com

Но и Макрон, и Тръмп, и Шрьодер са далеч след бившия бразилски президент Марсел Темер, който си е взел за жена красавица и фаворитка в много конкурси за красота, по-млада от него с 42 години! Запознават се, когато Марсела е на 19, а тогавашният лидер на Партията на бразилското демократично движение – на 61. Сватбата е само след една година ухажване,. Семейството има един син. Марсела се занимава с благотворителност, но злите езици твърдят, че страстта ѝ към лукса изглежда е удовлетворявана с част от държавния бюджет. И може би това е еда от причините, заради която след като довърши мандата на Дилма Русеф, Марсел Темер отстъпи поста на настоящия бразилски президент Жаир Болсонарио. 

Да, любовта е лудост.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: