81-годишният Байдън отказа да смята възрастта за пречка за преизбирането му

81-годишният Байдън отказа да смята възрастта за пречка за преизбирането му Снимка: wikipedia.org

В интервю за Time Джо Байдън отказа да смята възрастта като пречка за преизбиране

Президентът на САЩ Джо Байдън не е съгласен с твърдението, че възрастта му е пречка за преизбирането. Това той заяви в интервю за списание  Time.

"Вие сте на 81 години и когато напуснете поста си, ще сте на 86. По-голямата част от американците, включително в Демократическата партия, казват на социолозите, че според тях сте твърде стар, за да ръководите страната", отбелязват журналистите в разговора си с Байдън. Той отговоря, че може да управлява страната "по-добре от всеки, когото познавате".

"Погледнете ме. Вижте, назовете ми президент, който да е направил толкова, колкото направих аз през първите си три години и половина", каза Байдън пред репортери.

Баден е най-възрастният президент на САЩ. Ако спечели изборите през 2024 г., при встъпването в длъжност той ще навърши 82 години. Самият Байдън счита възрастта си като доказателство за опит и настоява, че няма значими здравословни проблеми. В същото време в обкръжението му редовно се предприемат превантивни мерки, за да се намали рискът от поредното му падане на публично място или проява на забравяне.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: