Уникалният жилищен комплекс Interlace в Сингапур

Уникалният жилищен комплекс Interlace в Сингапур Снимка: coolhouses.ru

При проектирането на сградите е взета предвид траекторията на слънцето

Уникалният жилищен комплекс Interlaceв Сингапур е разработен през 2013 г. от архитектурното бюро ОМА и известния немски дизайнер OleScheeran, пише СoolHouses. Журито на фестивала на световната архитектура WorldArchitectureFestivalго нарича "Сграда на годината" през 2015 г. и го отличава с наградата Urban Habitat Award. Освен това, комплексът получава и две държавни награди на Сингапур в областта на "зелената" архитектура и универсалния дизайн.

Комплексът заема площ от 8 хектара и представлява 31 модулни блока, всеки от които достига дължина 70 метра и височина 6 етажа. Общата височина на комплекса достига 24 етажа. 

Жилищните блокове са "подредени " един върху друг в асиметрична форма с пролуки, което прави възможно увеличаването на панорамната гледка от апартаментите. 

Сложна система от опори и навеси осигурява достъп на въздух в дворовете и позволява създаването великолепни градини на покривите. При проектирането на системата на жизнената дейност на сградите е взета предвид траекторията на слънцето.

Комплексът разполага общо с 1040 апартамента. Това са модерни просторни 2 -, 3-и 4-стайни апартаменти, шикозни мезонети и дуплекси. Жителите могат да живеят, да си почиват, да спортуват и да се забавляват, без да напускат комплекса. 

В него е създадена великолепна модерна инфраструктура - театър, кино, 4 басейна, спа център, фитнес център, пазарен площад, множество открити площи, развлекателни павилиони, тук има дори собствено езерце, водопад и бамбукова градина.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: