Почина 90-годишната пенсионерка, която се оперира сама вкъщи

Почина 90-годишната пенсионерка, която се оперира сама вкъщи Снимка: spb.kp.ru

90-годишната жена, която се самооперира с кухненски нож, почина в болницата три седмици след хоспитализацията

Жителката на Виборг, Ленинградска област (Русия) Клавдия Петрова, която по-рано от отчаяние се оперира сама, е починала в болница три седмици след хоспитализацията.

За това съобщи семейството й пред изданието "КП-Петербург".

"Баба умря. Аутопсията беше днес, така че официално причината все още не е обявена. Но по предварителни данни, тя е починала от основното си заболяване, т.е. от рак. Операцията, която си направи сама, вероятно не й е повлияла. Тестовете за коронавирус също вече бяха отрицателни. Имаше метастази навсякъде в корема. Така и не ни дадоха да поговорим с нея преди смъртта, нито по телефона, нито лично", съобщи внучката на пенсионерката пред журналисти.

Оставя предсмъртна бележка и се оперира сама  с кухненски нож

Както по-рано КЕШ Медия писа, жената не може повече да търпи силните болки и сама си прави операция вкъщи. Тя преживява Великата отечествена война и блокадата на Ленинград , но заболява от рак и страда от усложнението му - асцит, т.е. натрупване на свободна течност в коремната кухина.

Здравословните проблеми на пенсионерката започват преди две години, а когато откриват, че те се дължат на онкологично заболяване, ракът вече е дал метастази. Предписано й е лечение, но жената получана и воднянка, и се нуждае от операция. В същото време е установено, че тестът й за  COVID-19 е положителен.

Поради това перацията й е отложена и й предлагат да я настанят в ковидна болница, но пенсионерката се страхува да отиде там и остава да се лекуваот коронавируса  у дома. И когато болките от течността в корема й стават непоносими, тя решава да си направи самостоятелно операция, докато никой от близките й не е вкъщи.

"Когато мама се прибра у дома, баба лежеше на гърба си, въпреки че преди това не можеше да диша, когато лежеше по гръб. От корема й течеше течност. Мама беше шокирана, баба си беше направи няколко разреза на корема с кухненски нож, докато ние не бяхме вкъщи. Баба крещеше, плачеше, обвиняваше себе си. Тя кървеше, но съвсем малко", разказва внучката й.

Преди да се случи това, възрастната жена оставя предсмъртно писмо, в което моли близките си да не винят никого, ако нещо се обърка.

"Скъпа и любима дъще, любими мои внучета! Ако можете, простете ми за тази постъпка, но не мога да живея с такива болести. Много ми е болно и тежко. Хора, не обвинявайте дъщеря ми, тя ми е добричка. Целувам всички ви, ваша баба".

След случилото се роднините извикват линейка и жената е откарана в болница, където отново потвърждават коронавируса. Първоначално състоянието й е стабилно, но три седмици по-късно жената почива.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: