100-годишна "ураганна" дама разкри тайната на дълголетието

100-годишна "ураганна" дама разкри тайната на дълголетието Снимка: lenta.ru

100-годишната жителка на Великобритания Хилда Магуайър посочи като причини за дълголетието си добрата храна и здравият сън

Жителка на Великобритания отпразнува 100-годишния си юбилей и разкри секрета си за дълъг и активен живот, съобщава Hartlepool Mail.

Хилда Магуайър отбеляза забележителното събитие на 9 декември в английския град Хартълпул, графство Дърам. Празникът се проведе в любимия пъб на възрастната дама, а четирите й деца със семействата си дойдоха да я поздравят. Жената получила прякора си "Ураганната Хилда" от роднините си, след като танцувала с проходилка по време на семейно парти в Испания.

Магуайър обича пътешествията и музиката, пише стихове, а когато вече е над 90 години,   научила испански и дори е издържала изпита по този предмет. На молба да назове причините за дълголетието си, жената отговаря: "добра храна, здрав сън, добри приятели и много общуване".

По време и след Втората световна война Магуайър  работи в завода на Siemens в родния си град. Освен това жената е обиколила почти целия свят - тя е посетила Хонг Конг, Париж, Южна Африка и други страни.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: