Казват, че Пол Маккартни има рожден ден, но наистина ли е на 82?!?

Казват, че Пол Маккартни има рожден ден, но наистина ли е на 82?!? Снимка: eu.usatoday.com

Легендарният композитор, вокалист и китарист на Тhe Beatles е роден на днешния ден през 1942 г., така че, сметката е точна!

Но разбира се, е трудно да се повярва, защото на 82 години сър Пол Маккартни не показва никакви признаци, че ще позабави десетилетната си музикална кариера. През 2023 г. той стартира световното си турне Get Back и преди дни обяви, че го продължава и тази година с още „няколко спирки” в Южна Америка, Европа и Обединеното кралство. 

Социалните медии „се пукат по шевовете” от пожелания към рожденика, подписани от най-големите в поп-музиката, от дъщерите на Маккартни, от близки и приятели, включително първородния син на Джон Ленън, Джулиан Ленън, който като музикант и фотограф, придружава пожеланията си с поредица снимка на Тhe Beatles. 

Музикалните издания отбелязват годишнината му с публикации за поредицата концерти, които му предстоят, наричайки Маккартни „човекът, чиято кариера започна с пъвия албум на Тhe Beatles”, за да продължи и до днес. 

Синът на пожарникар и медицинска сестра от Ливърпул е „изпял и изсвирил” нота по нота колосалното си богатство, изчислявано днес на около $ 1.2 милиарда, но все още смята за най-ценна китарата за 15 лири, която получава от баща си на 14-годишна възраст. Следва първата му песен - „I Lost My Little Girl“ и  пророческият съвет на Маккартни старши синът му да стане музикант.

Малко след това се ражда и сензацията Тhe Beatles и до 1970 г. покорява света. След раздялата им четиримата „бийтълси” се отдават на солова кариера, която за сър Пол Маккартни продължава пето десетилетие. 

Притежател е на 16 награди Grammy, а книгата с рекордите на Гинес го определя за най-успелия композитор в историята на популярната музика”. Всички, които го познават, казват, че освен таланта му, тайната на неговия успех е в това, че както винаги, така и днес Пол Маккартни остава неудържим работохолик. Честит рожден ден, сър! 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: