В Париж ограничиха скоростта на електрическите скутери до 10 км/ч

В Париж ограничиха скоростта на електрическите скутери до 10 км/ч Снимка: caradisiac.com

Решението е взето от градската управа след 375 инцидента, свързани с електрическите средства

От понеделник, 15 ноември, движението на електрически скутери в някои райони на Париж е ограничено значително , съобщава Le Parisien.

Трите оператора за наемане на електически скутери - Lime, Dott и Tiers, чийто парк наброява 15 хиляди устройства, по заповед на градските власти от сега нататък ще трябва автоматично да намаляват скоростта на скутера до 10 км/ч в 662 зони на града. Става въпрос за паркове, градини, улици, където са разположени училища, дворове около кметството, както и всички места за масово събиране на хора, били те пространства около религиозни институции, търговски квартали или пешеходни зони.

Решението за ограничаване на скоростта на електроскутерите е взето от кметството на Париж след 375 инцидента, свързани с тях, един от които е фатален. "След многобройни инциденти, включително със смъртен изход, помолих операторите на скутери, които ги отдават под наем за кратко време, да повишат нивото на безопасност. Това е първата мярка, първата стъпка. Но не и последната. Работата трябва да продължи", пише в Twitter заместник- кметът на Париж по въпросите на трансформацията на общественото пространство и движението в града Давид Бейар.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: