Осиновители в Хавай са обвинени в убийството на шестгодишно дете

Осиновители в Хавай са обвинени в убийството на шестгодишно дете Снимка: hawaiinewsnow.com

Случят се разплете, след като по-големите брат и сестра на жертвата, също осиновени, съобщили, че са я намерили заключена в кучешка клетка, а устата и носът ѝ били залепени със скоч.

„Когато я видяме в клетката през нощта, тя не дишаше”, казват непълнолетните свидетели (на 12 и 13 години) и обясняват, че родителите им забранили да говорят с други хора за "семейната тайна”.

На 5 ноември децата все пак се обърнали към полицията в Хонолулу, близо два месеца след като осиновителите на шестгодишната Изабела Ариел Калуа решили да я обявят за изчезнала. Те съобщили на полицията, че сутринта на 12 септември „не я намерили в леглото ѝ”. Полицията и стотици доброволци са вдигнати на крак и близо два месеца претърсват околностите, съобщава hawaiinewsnow.com. 

След показанията на по-големите брат и сестра, в сряда издирването е прекратено. Според думите на двете деца, след като открили Изабела в клетката, майка им я извадила от там и я сложила във вана с вода, „за да видим дали ще се събуди, ама не стана”. Тогва родителите им казали „да пазят тайна”. Децата мислят, че сестричката им е мъртва, тъй като дори са помогнали на родителите си да я пренесат от ваната в спалнята, но не знаят какво е станало с тялото на Изабела, което до момента не е открито.

Двойката е арестувана в сряда по подозрение в убийство втора степен. Според малките свидетели, родителите много пъти са залепвали устата на Изабела със скоч, защото била „гладна и се промъквала през нощта в кухнята, за да яде”.

Адвокат, приятел на семейството, който е говорил от тяхно име по време на „изчезвнето”, е отказал да ги представлява. На първото дело вчера родителите са присъствали виртуално от поправителен център, упълномощявайки обществения им защитник да пледира „невинни”. Отказано им е право на гаранция. Ако бъдат признати за виновни, 54-годишният баща и 43 годишната майка ще прекарат остатъка от живота си в затвора.

Освен Изабела, въпросните родители са осиновили още три деца, нейни биологични братя и сестри. Истинските им родители са представени в полицейския доклад като бездомници, но с подкрепата на семейството си, ще се опитат да си върнат попечителството над децата. 

Случаят развихри буря от тежки въпроси за работата на службите за закрила на децата и надзора, който би трябвало да осъществяват в случаи на осиновяване и приемни грижи.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: