Отровна змия като оръжие за убийство

Отровна змия като оръжие за убийство Снимка: manoramanews.com

Миналата седмица индиец от индийския щат Керала получи двойна доживотна присъда, след като от трети опит уби съпругата си, използвайки силно отровна змия.

Съдебните власти са изумени от планирането на убиството, след като установили, че в продължение на две години съпругът се обучавал да работи с отровни змии, за да осъществи целта си.

ВВС описва нашумелия случай. Двойката сключила брак преди две години чрез услугите на брачен посредник. При женитбата младоженецът получил зестра от около $32 000 в злато, седан Suzuki и 400 000 рупии в брой. Тъстовете му плащали и 8000 рупии месечно, „за да се грижи за дъщеря им“. 

Първият опит на съпруга да отрови половинката си се провалил, тъй като змията избягала. Вторият опит довел до тежко отравяне, след което съпругата лежала 52 дни в болница. Претърпяла е и три операции, за да се възстанови от ухапването на силно отровна змия от вида „Усойница на Ръсел”, закупена  от съпруга, както разследването установило. 

Нетърпеливият съпруг веднага купил за 7000 рупии ($92) кобра, една от най-отровните змии в света, настанил я в пластмасова бутилка, която скрил в торба, и се отправил към дома на тъста си, където съпругата му все се възстановявала от тежкото лечение и операциите.

Дръзкият убиец приготвил на жена си сок „за лека нощ”, обилно подправен с успокоителни. И след като напитката подействала, пуснал кобрата от пластмасовата бутилка направо в леглото. Този тип змии обаче не са особено активни нощем и влечугото просто се свило на кравай. Наложило се съпругът още два пъти да хвърли змията върху спящата си съпруга, за да постигне най-накрая фаталното ухапване, както сочат признанията му след проведения следствен експеримент при аналогични условия. 

След нападението, съпругът убил кобрата и я заровил в двора. Погрижил се да измие чашата от упойващия сок и да унищожи пръчката, която използвал, за да работи с кобрата и... легнал да спи.

На сутринта родителите открили бездиханната жена, чиято смърт била потвърдена в местната болница. Аутопсията разкрила змийската отрова и упойващия сок. Това предизвикало подозренията на лекарите и те повикали полиция. Родителите на съпругата подали жалба и съпругът бил арестуван. 

След 78-дневно разследване и над 1000 страници обвинения, през септември процесът най-сетне започнал. Като свидетели по делото са разпитани над 90 души, в това число херпетолози и лекари. Като доказателства за убийството следствието приложило възстановени уличаващи разговори на съпруга, проучванията му в интернет как да работи с отровни змии, заровената в градината змия и открития в колата му солиден запас успокоителни. 

Престъпникът е получил две доживотни присъди. Съдът смята, че мотивите му са да заживее с друга жена, заедно с двегодишния си син от убитата му съпруга.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: