„Продавам душата си, работейки цял ден...”

„Продавам душата си, работейки цял ден...” Снимка: smoothradio.com

Така пее в хита си „Rich Men North of Richmond“ Оливър Антъни, а музикалните критици се питат дали песните на протеста не се възраждат

Оглавил кънтри-класациите в последните месеци, Антъни има четири парчета в челната десятка на iTunes, включително първото място за Rich Men North of Richmond („Богатите мъже на север от Ричмонд”). Той казва, че е отхвърлил оферти за $ 8 милиона и не иска да е в „светлината на прожекторите”.

Във Facebook миналата седмица Антъни разкри тревогите си за социалното разделение, завладяло САЩ. Хитът му Rich Men North of Richmond превзе онлайн-платформите и изстреля автора си на върха. Парчето клейми упадъка на съвременна Америка и тежкия живот на обикновените американци, разобличавайки системата за наблюдение, обезценяването на долара, високите данъци и културата на подмяна на ценностите, пишат и „най-лютите” критици. 

„Прекарах много нощи в безнадеждност, че най-великата страна бързо се обезличава. Не искам 6 туристически автобуса, 15 ремаркета и самолет. Не искам да свиря на стадиони, не искам да бъде в светлината на прожекторите. Написах музиката си, защото страдах. Без редактиране, без агент, без скандали. Само някакъв идиот и неговата китара. Стилът на музиката, от който никога не трябваше да се измъкваме", написа Оливър Антъни.

Но като се има предвид вниманието, което неговата оглавяваща класациите песен „Rich Men North of Richmond“ получи дори от консервативни инфлуенсъри в социалните медии, бързата му известност  не е толкова странна

В съобщението си Оливър Антъни разкрива, че е опознал много хора, докато е работил като обикновен продавач. „Прекарвах всеки ден през последните 10 години, слушайки една и съща история: хората са ТОЛКОВА уморени да бъдат пренебрегвани, разделени и манипулирани. Тъжно е да гледам света в това състояние, с всички, които се бият помежду си“, пише Антъни и пита: „Кога е достатъчно, кога „стига”? Кога ще се борим отново за това, което е правилно? МИЛИОНИ загинаха, защитавайки свободите, които имаме... Проклет срам!”

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: