Какво говори за емоционалното ви състояние навикът да се събуждате посред нощ

Какво говори за емоционалното ви състояние навикът да се събуждате посред нощ Снимка: .cluber.com.ua

Ако редовно се събуждате приблиизтелно по едно и също време, това означава, че тялото ви изпраща сигнали. Не ги пренебрегвайте - вслушайте се в тях.

В Китай съществува специална теория - шен, която обяснява циклите на нашия сън в зависимост от мислите, съзнанието и псиихческите функции. Според тази теория нашето тяло и ум са създадени, за да следват естествения ритъм.

В зависимост от това кога се събуждате през нощта, един или друг орган се опитва да се свърже с вас. Ето какво означава, когато се събуждате през нощта по различно време:

Проблеми със заспиването между 21.00 и 22.00 ч. вечерта

Вие сте стресирани, дори и да не го забелязвате или се преструвате, че всичко е наред.

Практикувайте медитация преди сън! За да направите това, не е нужно да бъдете гуру - всеки човек може да медитира, дори и този, който никога преди не го е правил. Медитацията помага на тялото и ума да се настроят в състояние на покой и безметежност, помага да се успокоим след напрегнат ден. Можете например да започнете с половин час слушане на успокояваща музика преди сън. Това снижава мозъчната активност и подготвя за дългата нощна почивка. Дишайте бавно и дълбоко едновременно, за да забавите сърдечния ритъм.

Събуждате се между 23.00 ч. вечерта и 01.00 ч. през нощта

Ви изпитвате силно емоционално разочарование.

Традиционната китайска медицина приписва този период от време на жлъчния мехур, който е орган, свързан с нашите емоции.

Събуждате се между 01.00 и 03.00 ч. през нощта

Ядосани сте. При това по повод и без повод. Събудил ви е гневът. А той е свързан с черния дроб.

Много е важно да не държите нищо в себе си, в противен случай "нощните разговори" са ви гарантирани. Изричайте на глас онова, което ви безпокои и тревожи. Отворете се към хората, не се страхувайте да бъдете груби или досадни: имате право да зададете граници си и да изисквате от хората да не ги нарушават. Естествено, по същия начин с уважение се отнасяйте към тях.

Събуждате се между 03.00 и 05.00 часа сутринта

Висшите сили се опитват да ви кажат нещо. По това време те са най-активни.

В традиционната китайска медицина белите дробове са отговорни за движението на енергията в тялото, както и за имунната защита. Също така е известно, че те сигнализират за мъка, скръб и депресия.

Ако преживявате труден период в живота си и изглежда, че не виждате изход от ситуацията, тогава не е идключено висшите сили да се опитват да ви кажат нещо. Така че, когато се събудите на сутринта точно по това време, опитайте се да се отпуснете, да подишате и да се помолите. Вие трябва нещо да разберете и осъзнаете - отворите съзаннито си към висшите сили и ще разберете какво е то.

Събуждате се между 05.00 и 07.00 ч. сутринта

Имате емоционални блокове, за които е възможно даже и да не се досещате. 

Ако се събуждате през нощта по това време, червата ви са хиперактивни.

Ако ви е трудно да сте отворени към другите хора или никак не можете да изпуснете да контролирате ситуацията, може да възникне дисбаланс в дебелото черво. Основната цел на червата е да ни избавят от това, от което тялото ни не се нуждае. Физическата функция на този орган е тясно свързана с функцията на духовния аспект. Емоционалната цел на червата се състои е да "пуснем тези неща, които вече не ни служат".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: