Учредяват ежегоден конкурс за студенти „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“

Учредяват ежегоден конкурс за студенти „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ Снимка: uctm.edu

Наградата за победителя е годишна финансова подкрепа в размер на 2970 лв.

Министърът на околната среда и водите Асен Личев учредява ежегоден конкурс за студенти с високи академични постижения „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ като част от инициативите за отбелязване на Европейската седмица на мобилността в България.

Конкурсът се провежда от Изпълнителната агенция по околна среда, която обявява неговото първо издание за академичната 2021/2022 г.

Наградата за победителя е годишна финансова подкрепа в размер на 2970 лв., предоставена от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Целта на конкурса е подкрепа за приемственост между теорията и практиката и приобщаване на младежите, избрали да се обучават в специалности във висшите учебни заведения, свързани с опазването на околната среда и устойчивото развитие.  Младите специалисти следва да бъдат подкрепени в развитието си, за да се реализират успешно в бъдещата си отговорна кариера.

Конкурсът ще се провежда всяка година в рамките на кампанията на Европейската комисия „Европейска седмица на мобилността“ (16-22 септември), която насърчава местните власти да въвеждат и подкрепят мерки за устойчив транспорт и представлява възможност за подобряване качеството на въздуха в градовете и осигуряване на устойчиви екологични решения за градската среда. 

С тази идея конкурсът насърчава студентите да представят оригинален, последователен и основан на науката подход за овладяване на предизвикателствата в градската околна среда и мобилността в своите разработки.

Срокът за кандидатстване е до 3 октомври 2021 г. Повече информация е публикувана на сайта на МОСВ.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: