Барбра Страйсънд разби римейка „Роди се звезда” на Брадли Купър

Барбра Страйсънд разби римейка „Роди се звезда” на Брадли Купър Снимка: vulture.com

По време на участието си в австралийско телевизиионно шоу в неделя, актрисата определи филма с Брадли Купър и Лейди Гага като „лоша идея”.

Самата тя играе главната роля в третата версия на „Роди се звезда” (A Star Is Born) с Крис Кристофърсън преди 45 години. Звездите в първата лента (1937) са Джанет Гейнър и Фредрик Марч, а в първия римейк от 1954 – Джуди Гарланд и Джеймс Мейсън.

Изявлението на Барбра Страйсънд е изненада за Брадли Купър, който малко след излизането на филма разказа, че тя е дала благословията си за третия римейк (2018), на който той е режисьор, един от продуцентите и изпълнител на главната мъжка роля. В образа на „раждащата се звезда” му партнира Лейди Гага. Филмът имаше 8 номинаци за „Оскар”, но спечел една – за най-добра филмова песен с парчето Shallow.

Барбра Страйсънд се появи миналата неделя в австралийското телевизионно шоу The Sunday Project и поясни позцията си така: 

„Първо, когато чух, че ще се прави отново и че ще играят Уил Смит и Бионсе, си помислих, че е интересно. Казах – наистина, направете го отново, направете го различно, това е друга музика, смесен актьорски състав, въобще, мислех, че идеята е страхотна. Но бях изненадана, когато видях колко много поредната версия прилича на предишната, която сниимах през 1976”. 

Въпреки това, след като посещава снимачната площадка на последната версия от 2018 г., Барбра Стрейзанд похвалила работата на Брадли Купър като режисьор и актьор. 

След излизането на филма Брадли разкри вълненето на екипа от тази среща: „Тя ни даде благословията си. Всички бяха толкова развълнувани, че беше там. Спогледахме и си казахме – „Еха! Какъв момент!" А Лейди Гага допълва „Беше толкова, толкова мила“.

Е, оказва се, че не толкова. Още същата година Барбра Страйсънд казва пред Variety, че е очаквала римейкът да поеме в различна посока, да ангажира Бионсе и по-разнообразен актьорски състав. 

„Мислех, че с Бионсе ще бъде много различно, ще има пъстър расов състав, а музиката ще бъде рап. Но филмът на Брадли Купъпър е по-скоро като филма, който направихме през 1976".

Барбра Страйсънд и Крис Кристофърсън в римейка от 1976, снимка - vnexplorer.net

Все пак звездата-ветеран на Холивуд, потвърди, че въпреки разочарованието си от липсата на оригиналност и силната прилика между римейк № 2 и римейк № 3, не би оспорила успеха на последната версия, след като лентата бързо стана хит. Музикалната романтика дебютира преди три годин на фестивала във Венеция, и след няколко месеца обиколи света. От глобалните си прожекции A Star Is Born на Брадли Купър и Лейди Гага събра приходи от $ 436 милиона.

А Барбра Стрезънд (79), вярна на стила си, не крие нито мнението, нито спомените си. Неотдавна актрисата се пошегува, че е пропуснала шанса да бъде „първата еврейска принцеса на Велкобритания“, след като получи цветя от принц Чарлз.

По рано тази година 72-годишният принц Чарлз заяви, че от известно време е „голям почитател на невероятната американска актриса и певица Барбра Стрейзънд“.

Двамата са се срещали няколко пъти.  Стрейзанд е отсядала в провинцалния дом на Чарлз, Хайгроув Хаус, в Глостър.

Изглежда, че с този мил жест британският престолонаследник поддържа имиджа си на джентълмен и почитател на Стрейзанд.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: