Колко печелят звездите в Холивуд

Колко печелят звездите в Холивуд Снимка: hollywoodinsider.com

Отговор на въпроса, който често занимава зрителите, затаили дъх пред екрана, дава престижното списание Variety.

Изданието публикува финансовия рейтинг на актьорите в Мекaта на киното. И тук отново стрийминг платформите водят, т.е., дигитализацията изцяло е променила икономиката на киното. Но както съветва Variety, не се косете за доходите на любимите ви артисти, те продължават да получават щедри хонорари, само че рейтингът на продуцентите се промени. Начело на щедрите работодатели е Netflix. 

От тях първият в списъка, Даниел Крейг е получил над $100 милиона за участието си във „Вади ножовете” – възнаграждение, до което никой друг от гилдията дори не се приближава и ако прибавим към това двата последни опуса „Джеймс Бонд” с него, излиза че Крейг се радва на приходи от деветцифрена сума. 

Вторият в ранг-листата – Дуейн Джонсън „Скалата” е получил от Amazon наполовина по-малко - $ 50 милиона за „Червеният”.

Следват Уил Смит с $40 милиона за „Крал Ричард” и Дензъл Уъшингтън, също с $ 40 милиона за „Малките неща”, след като Warner Bros решиха да предоставят цялата си филмова листа на HBO Max.

Любимецът на дамската аудитория Леонардо ди Каприо е на пета позиция с $30 милиона за „Не гледай нагоре” на Netflix. Със същите приходи е и Марк Уолбърг със „Спенсър: поверително” (Netflix). 

Снимка - french.fansshare.com

И внимание: тук се намесват жени: седмо, осмо и девето място са съответно за Дженифър Лорънс с $25 милиона от Netflix за „Не гледай нагоре”, Джулия Робертс, също с $25 милиона за „Остави света зад себе си” (Netflix). Дамското присъствие в списъка на най-добре платените се изчерпва със Сандра Бълок, получила $20 милиона за „Изгубеният град Д” на Paramount. 

Колкото нея ($20 милиона) са получили и Райън Гослинг за „Сивият човек” на Netflix, Крис Хемсфорд за „Тор: любов и гръмотевици” (Disny) и Брад Пит за „Скоростен влак” на Sony.

Следват ги Майкъл Джонсън, забогатял с $15 милиона за „Без угризения” (Amazon), Том Круз – с $13 милиона за „Топ гън: Маверик” и Киану Рийвс – с $12 милиона, но с перспектива да станат $14 милиона за „Матрицата 4”, (Warner Bros и HBO Max). 

„На опашката” са актьорите в продукциите на Warner Bros Крис Пайн с $11.5 милиона за „Подземието и драконите” и Роберт Патинсън с едва $ 3 милиона за новия „Батман”.

Да им пожелаем още вълнуващи кино-превъплъщения, още по-щедри възнаграждения и никакви разоряващи разводи в стил „Холивуд”.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: