Мария Бакалова остана на крачка от „Оскар"

Мария Бакалова остана на крачка от „Оскар"

Статуетката спечели 73-годишната Юн Йо-Джонг за филма „Минари"

Мария Бакалова не успя да спечели „Оскар" за поддържаща роля. Статуетката спечели 73-годишната Юн Йо-Джонг за филма „Минари". В речта си след приемането на статуетката корейската актриса заяви, че досега „Оскар"-ите за нея са били просто предаване по телевизията и не може да повярва, че сега стои на сцената с награда в ръка. Актрисата е първата южнокорейка, носителка на „Оскар".  

Мария също разказа история с появяването си на червения килим. Нейната история беше съвременен вариант на приказката за Пепеляшка. „И в реалния си живот се чувствам като Пепеляшка. Защото аз съм тази източноевропейска актриса с огромна мечта да играе в Холивуд", каза Бакалова пред Variety. Тя отбеляза събитието в бяла рокля на Louis Vuitton, като символ на ново начало. „Решихме, че това ще бъде нещо ярко, нещо, което ще вдъхнови хората за добро ново начало. Защото всеки край е ново начало“, споделя Мария пред Vanity Fair. 

Холивудската звезда Брад Пит оприличи Мария Бакалова на Мерилин Монро и изрази увереност, че ще бъде голяма звезда някой ден. Той приветства Мария с „добре дошла".  

„Това е изключителен професионален успех за Мария Бакалова. Тя влиза в най-горната каста на професията, в Меката на киното. Това е един публичен и творчески успех”, коментира пред Нова телевизия кинокритикът проф. Божидар Манов.  

Големият победител в нощта на „Оскар"-ите стана филмът „Земя на номади", който спечели наградата за най-добър филм, а Франсис Макдорманд грабна наградата „Оскар" за най-добра актриса в главна роля за участието си в него. Създателката му Клои Чжао пък стана първата азиатка и едва втората жена след Катрин Бигълоу, удостоена с приза за режисура. 

Наградата за адаптиран сценарий отиде при Кристофър Хемптън и Флориан Зелър за „Бащата”, а за ролята си във филма сър Антъни Хопкинс взе статуетката за най-добър актьор. 83-годишният Хопкинс стана най-възрастният актьор, получавал приза. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: