Визи за "цифровите номади"

Визи за "цифровите номади" Снимка: Jan Folwarczny via Unsplash

Най -добрите места за работа в Испания

Уморени сте от задушния офис и мечтаете да работите дистанционно в някое топло кътче? Испания може да бъде следващата ви дестинация.

Поради увеличаването на броя на хората, работещи от разстояние, страната планира да въведе виза за „цифрови номади“, която ще позволи на желаещите да прекарват повече време в Испания. Данъчни облекчения могат да бъдат дадени и на стартиращи фирми, за да насърчат младите предприемачи да се преместят.

Липсата на работни места в селските райони на Испания доведе до намаляване на населението в много малки градове и села, но по -специално тези места са склонни да приемат дистанционно работещи.

Около 30 градове и села в Испания се присъединиха към Националната мрежа от гостоприемни села за дистанционно работещи (Red Nacional de Pueblos Acogedores para el Teletrabajo), за да привлекат цифрови номади. Във всяко населено място живеят по -малко от 5000 души.

Програмата кани такива номади да използват услугите на домакин-гид, който ще ги срещне в град или село и ще ги запознае с местните обичаи.

На уебсайта на мрежата можете да намерите интерактивна карта на места, които канят „цифрови номади“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: