Страна без затвори и адвокати, а продължителността на живота е сред най-високите в света

Страна без затвори и адвокати, а продължителността на живота е сред най-високите в света Снимка: kramola.info

На картата на света съществува невероятна миниатюрна страна, разположена между Испания и Франция. Тя заема съвсем малка територия - 468 квадратни километра. Но в случая размерът няма абсолютно никакво значение. Най-удивителното е, че в тази малка държава цари ред във всичко.

Тази невероятна страна се нарича Андора. Разположена е е между Франция и Испания. За известно време това бе затворена държава. Днес този факт е вече минало. Сега това е популярно място сред туристите и абсолютно самостоятелно княжество. Факт е, че устройството тук е необичайно, а сигурността е на такова високо ниво, че много хора просто изпадат в шок, особено око се отчете и това че в страната априори няма нито затвори, нито адвокатска система.

Какъв е реалният живот в страната

В малката държава цари спокоен, размерен живот / Снимка: m.fotostrana.ru

Въпреки неголямата територия, тук има доста забележителности, една от тях е Музеят на матрьошката / Снимка: agentika.com

В Андора има какво да се види / снимка: robimosir.cx.ua

В малката държава цари спокоен, размерен живот. Тук, въпреки малката площ, има доста забележителности, като вапример Музея на миинатюрата, невероятни архитектурни сгради, национални паркове, които са под закрилата на ЮНЕСКО, три вида училища.

Продължителността на човешкия живот в княжеството е най-високата на планетата / снимка: groupgt.ru

Животът в страната е спокоен и размерен, а качествоно му е много високо / Снимка: f.otzyv.ru

Продължителността на човешкия живот в княжеството е най–високата на планетата - средно тук живеят повече от 80 години. Най-вероятно това се дължи на положителните емоции на местните жители, липсата на стрес и негативност, липсата на страх от бъдещето, на спокойствието и размерността. Освен това, стандартът на живот тук е висок, което също е положителен фактор.

Местните жители практически не изпитват стрес и имат само положителни емоции / Снимка: wikiway.com

Сфери, обезпечаващи съществуването на държавата

Държавният бюджет се формира от приходите от селското стопанство, туризма и банковото дело / Снимка: checkintime.ru

Земеделска земя в Андора / Снимка: tourweek.ru

Формирането на държавния бюджет се осигурява от трите сфери - селскостопанска дейност, туристическа и банкова. Именно за тяхна сметка и съществува Андора, а ва населението е осигурен висок стандарт на живот.

Термалният комплекс Андора Калдеа е един от най-посещаваните / Снимка: joinup.dev

Планинските ски курорти на Андора са популярни по целия свят / Снимка: hotelcomapedrosa.com

Най-изгодно в андорските шопинг центрове е закупуването на парфюми и козметични продукти / снимка: s.bgoperator.ru

В туристическата сфера, най-популярни и често посещавани места са термалните обекти, ски курортите, шопинг центрове (смята се, че тук е най-изгодно да купите своя парфюм и козметични продукти), отличните ресторанти със страхотно качество на предлаганите ястия и внушителни порции.

В Андора има отлични ресторанти с невероятно качество на предлаганите ястия и внушителни порции / Снимка: vesveter.ru

Що се отнася до обслужването, тук то е на най-високо ниво. Ценовата политика в страната е многопластова, което позволява на абсолютно всеки човек да посети местата, които го интересуват и да купи това, което му се иска.

Каква е причината за липсата на затвори и адвокати

Държавата се счита за една от най-безопасните сред всички съществуващи в света и е с почти нулева престъпност / Снимка: Vkontakte

Ще започнем с това, че държавата се счита за една от най-безопасните сред всички съществуващи в света и е с почти нулева престъпност. Затова тук адвокатите не са особено нужни. Въпреки че в този случай тяхното отсъствие има друго обяснение. В Андора към адвокатите се отнасят отрицателно, наричайки "черните юристи". Смята се, че те получават парите си, за да позволят на престъпниците да се оправдаят и да избегнат заслуженото наказание.

Тук няма затвори, няма адвокати, не служат в армията, а безопасността на жителите на страната се осигурява от полицейските служители / Снимка: all-andorra.com

Подобно е положението със затворите. Според властите на страната финансирането на тези институции е ненужна загуба на средства, особено ако се вземе предвид, че няма нужда от тях. В Андора няма престъпления. Между другото, тук няма и армия. С вътрешната сигурност се занимава  полицията, а външната е грижа на Испания и Франция.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: