След десет години човечеството ще се откаже от смартфоните

След десет години човечеството ще се откаже от смартфоните Снимка: contohsuratlengkap.org

Специалистът от групата Veon Джордж Хелд заяви, че смартфонът ще стане рудимент след десет години

Директорът по цифровите продукти на групата Veon Джордж Хелд прогнозира, че човечеството ще се откаже от смартфоните след десет години. Според него това устройство ще стане рудимент и ще бъде заменено от по-напреднали технологии, предава РИА Новости.

Специалистът отбелязна, че в момента мобилното устройство е необходимо само за установяване на потребителя и предаване на информация. Той уточнява, че идентичността може да бъде определена по друг начин, например по лицето или по пръстовите отпечатъци и гласа, а информацията може да бъде проектирана върху стена или огледало с помощта на IoT сензор ((IoT — Internet of Things, интернет на нещата).

"Така че телефонът е рудимент, след 10 години няма да го има, той ще бъде заменен от нас, хората. И на бабата, която се е изгубила в центъра на града, няма да й се налага да се обажда никъде: тя може да попита проекционната стена как да се прибере вкъщи и стената ще й покаже маршрута със стрелка", прави своята футуристична прогноза Хелд.

Той заключава, че смартфонът, подобно на имплантируемия чип, е остаряла технология, която след десет години ще бъде вече изживяна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: