Коя е най-често срещаната грешка при зареждане на смартфона

Коя е най-често срещаната грешка при зареждане на смартфона Снимка: restore.bg

Експерт разказа за опасността при пълното разреждане и зареждане на смартфона

Пълното зареждане на смартфона съкращава живота на батерията така, както и пълно разреждане, заяви пред РИА Новости Борис Бокарев - ръководител проектно направление в Инфраструктурния център EnergyNet на Националната технологична инициатива.

Зареждането на смартфона до 100%, подобно на пълното му разреждане, съкращава живота на батерията. Съветите на производителите смартфонът напълно да се разреди и след това да се зареди до 100% е маркетингов ход", казва Бокарев.

„Животът на батерията зависи от цикъла на зареждане. Един цикъл на зареждане е зареждане до 90-100% от капацитета на батерията. Смартфоните са проектирани средно за 300-500 цикъла на зареждане, след което състоянието на батерията бавно започва да се влошава", отбелязва експертът.

Освен това той припомня, че при дву - или трифазен електромер със сигурност е по-изгодно да зареждате телефоните и другите джаджи през нощта. 

Специалистът добавя, че можете спокойно да оставите смартфона да се зарежда през цялата нощ. Това няма да навреди на батерията и другите части на устройството - когато телефонът е напълно зареден, той сам ще прекрати подаването на ток.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: