Без публика вероятно ще се проведат до 40 на сто от олимпийските състезания в Токио

Без публика вероятно ще се проведат до 40 на сто от олимпийските състезания в Токио

Това решение може да засегне мачовете по футбол, бейзбол, баскетбол, състезанията по лека атлетика, а също така и церемонията по откриването на игрите

Летните олимпийски игри в Япония, които ще се проведат от 23 юли до 8 август, могат да се проведат и без публика. Очаква се това да се отнася за 40 на сто от състезанията по програмата на Олимпиадата, ако организаторите на игрите решат да намалят допълнително посещаемостта на спортните обекти. За това съобщи днес информационната агенция Kyodo.

Според агенцията намаляването на досегашния определен лимит на заетост на стадионите с 10 до 5 хиляди се разглежда като основен вариант. При това положение състезанията, за които са продадени повече от пет хиляди билета, както и насрочените след 21 часа могат да се проведат без зрители. 

Отбелязва се още, че това решение може да засегне мачовете по футбол, бейзбол, баскетбол, както и съревнованията по лека атлетика, а също така и церемонията по откриването на игрите. 

През следващата седмица организаторите на лятната Олимпиада възнамеряват да проведат петстранна онлайн среща, на която ще се обсъжда точно този проблем – за допустимия брой на зрители на стадионите. 

Преди два дни ръководителят на организационния комитет на „Токио 2020” Сейко Хашимото и губернаторът на Токио Юрико Коике заявиха на пресконференция, че организаторите могат да приемат и вариант за провеждане на игрите без зрители. 

Заради пандемията от коронавирус лятната Олимпиада, която трябваше да се проведе от 24 юли до 9 август миналата година, бе изместена за 2021 г. През март бе взето решение тя да се провежда без задгранична публика. А на 21 юни бе фиксиран лимит за допускане на зрители до 10 000 човека, като заетостта на стадионите не може да надвишава 50%. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: