Прокуратурата ще провери продажбата на части от Морската градина във Варна

Прокуратурата ще провери продажбата на части от Морската градина във Варна Снимка: кадър

Ще се прецени налице ли са основания за предприемане на други действия по реда на надзора за законност

Върховната административна прокуратура (ВАП) образува преписка по информация в медиите за извършена продажба на „нови 6 декара земя в местността „Салтанат“, които представляват част от Морската градина в гр. Варна. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.  

Според твърденията сделката е извършена през лятото на 2020 г. от областния управител на област Варна (инж.Стоян Пасев, заемал поста от 2014 г. до май 2021 г.), а купувач е частно търговско дружество.  

ВАП възлага на Окръжна прокуратура - Варна, да предприеме действия по реда на надзора за законност – извършване на проверка, при която да се преценят законосъобразността на действията и административните актове на областния управител. Следва и да се предприемат всички предписани от нормативните актове мерки с цел защита на държавния и обществения интерес. 

В случай на констатиране на закононарушения или незаконосъобразни административни актове ще се прецени налице ли са основания за предприемане на други действия по реда на надзора за законност, уточняват от прокуратурата. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: