Строежът на скоростния път Монтана - Видин не е спрял

Строежът на скоростния път Монтана - Видин не е спрял Снимка: МОСВ

Министърът на околната среда и водите Асен Личев заяви днес на брифинг, че се е срещнал с областния управител на Видин и двамата са посетили строежа на скоростния път Монтана – Видин. Министър Личев увери, че строежът не е спрял. 

„Отидохме на участък „Димово“, защото там пътят се кръстосва с трасето на „Турски поток“. Търсехме къде е отклонението за Северозападна България - не намерихме дори кранче, което би захранило и газена лампа.“

„Топлофикация – София“ може да изгуби възможността за дерогация, ако не предостави необходимите данни и гаранции на МОСВ до 12 юли – понеделник“, информира министър Личев. Той добави, че ИАОС е подготвила документи за недопускане на дерогация на „Брикел“, което означава, че на практика предприятието не отговаря на условията и скоро могат да бъдат затворени.

„Днес подписах заповед за Принудителна административна мярка (ПАМ) на „Софинвест“ заради депото в район „Кремиковци“, кв. Враждебна. Те трябва да го рекултивират, а се установи, че вместо това го запълват с отпадъци, които са недопустими“, съобщи още министърът.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: