В Европа ще строят шосе, зареждащо електромобилите в движение

В Европа ще строят шосе, зареждащо електромобилите в движение Снимка: interestingengineering.com

Очаква се голям пробив в областта на електротранспорта

Фирмите Electron - доставчик на безжични индукционни зарядни устройства и EnBW - разработчик на зарядни устройства, обявиха съвместните си планове за изграждане на пасивен път за зареждане на електрически превозни средства в германския град Балинген.

За това съобщава Interesting Engineering.

Очаква се общата стойност на проекта да възлезе на около 3,5 милиона долара. В началния етап ще бъде създадеден 400-метров пътен участък с две статични зарядни станции, а по-късно към него ще бъдат добавени още 600 м.

Според плановете на специалистите индукционният път ще зарежда електрическите автомобили докато те се движат по лентата, което би трябвало да намали консумацията на енергия, да увеличи пробега на автомобилите след стационарното презареждане и да намали нуждата от батерии с голям капацитет.

Известно е, че технологията, която ще бъде в основата на проекта, вече е тествана на специален тренировъчен полигон. Тестовете потвърдиха безопасността и ефективността на концепцията и демонстрираха потенциала на лентата за зареждане на електрически автомобили.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: