Брачните рекордьори сред звездите

Брачните рекордьори сред звездите Снимка: prepona.info

Звездите се представят отлично и в тази посока

Те вдигат бляскави сватбени тържества, медиите с месеци се пълнят с новини за бъдещия-новия-бившия брачен съюз и все пак – не се отказват, винаги уверени, че „това е последният път”...

Кои са рекордьорите?

На най-голяма популярност, изглежда, се радва числото 5. С толкова брака е Джоан Колийнс, британската актриса, писателка, продуцентка и журналистка, носителка на „Златен глобус” (1983) за ролята в безкрайната телевизионна сага „Династия”. Последният ѝ избраник е с 32 години по-млад от нея. 

Следваща в компанията на „звездите-петици”, която също споделя вкуса към по-млади мъже, е Алла Пугачова, която познаваме като поп певица, но има и завидна история като филмова актриса. Петият ѝ съпруг е известният и елегантен телевизизионен водещ Максим Галкин. Двойката има син и дъщеря близнаци, родени от сурогатна майка.

Обратно в Холивуд, сред любителите на петте брака е знаменитият Джеймс Камерън. Канадецът е режисьор, сценарист и продуцент, носител на „Еми”, два „Златен глобус” и три „Оскар”-а, създател на някои от най-големите блокбастъри – „Титаник”, „Аватар”, „Терминатор”, „Терминатор 2”... Е, как да не се ожени пет пъти?! 

Режисьорът Андрей Кончаловски, който от десетилетия работи в Холивуд, не отстъпва от брачните стандарти на „фабриката за мечти”. И той е с пет брака, но май петият наистина е успешен, след като продължава близо 24 години. За авантюрите на Кончаловски се носят легенди, които често се оказват по-бледи от истината. Той е рекордьор и по деца – 7 броя, включително една извънбрачна дъщеря.

В кохортата на „петиците” на Холивуд е и Мартин Скорсезе, също с пет брака, макар че като млад възнамерявал да стане католически свещеник. Явно се е преориентирал, както се казва, заради страстта си към киното.

Но Холивуд има и тежка артилерия. Тони Къртис вдига летвата на 6 брака. Актрисата Джейми Лий Къртис е негова дъщеря от първия му брак, а последната му съпруга е по-млада от него с 42 години. Снимал се е в десетки филми, сред които известните заглавия „Бостънският удушвач”, „Спартак”, „Последният магнат”, „Убийство в три действия”, „Мумията е жива”.

Tony Curtis Net Worth and Estate 2021 | Wealthy Genius
Снимка -wealthygenius.com

Звездата от 40-те и 50-те години на миналия век Лана Търнър е сред водачите с 8 брака – всичките краткосрочни. Може би наистина е обичала просто сватбите, макар че самата тя признава, че предпочита ухажването и „прелюдията”, отколкото съмнителните прелести на брачния живот. Дали пък не се е женила по задължение, за да не обиди старателните си ухажьори?

Също с 8 брака е легендарната Елизабет Тейлър, неустоимата „Клеопатра”, носителка на три награди „Оскар”, която твърди, че и осемте пъти се е обвързвала по любов. Светът с трепет следеше драматичната ѝ връзка с нейния пети съпруг Ричард Бъртън, с когото дори се женят два пъти, а в късните си години актрисата споделя, че би се оженила за него и трети път. Двамата създават незабравими образи на екрана, в това число и култовата камерна драма „Кой се страхува от Вриджиния Уулф”. 

Прочутата кинозвезда е известна и с искрящото си остроумие. По повод склонността ѝ да се жени, тя казва „Спала съм само с мъже, за които съм била омъжена. Колко жени могат да се похвалят с това?” 

Поне в нейната категория досега нито една дама не е оспорила този рекорд.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: