Коя е най-възрастната съпружеска двойка в света

Коя е най-възрастната съпружеска двойка в света Снимка: https://www.nbcnews.com

Съпрузите попаднаха в списъка на рекордьорите заради общата сума на годините им – тя е 215.

В края на август съпрузите Хулио Мора Тапиа и Вилдрамина Кинтерос бяха посетени от представители на Книгата на рекордите на Гинес, които вписаха имената на семейната двойка в нея. Уважаваният сеньор Тапиа сега е на 110 години, а съпругата му Вилдрамина е малко по-млада от него - тя е на 104 години.

 

Рекордьорите сключват брак на 7 февруари 1941 г., при това тайно от родителите си, без да получат благословията на семействата си. По това време младоженецът почти е навършил 31 години, а булката е на 26 години.

 

Съпрузите живеят  съвместно вече 79 години, но в книгата на Гинес попадат не само поради тази причина. В света има и по-дълги брачни съюзи. Изборът на Комисията на Гинес обаче винаги пада върху двойката с по-голяма сумарна възраст. Сеньор Тапиа и съпругата му са на общо 215 години.

 

И двамата членове на семейството са пенсионирани учители, живеещи в град Кито, Еквадор. Независимо от  преклонната си възраст и двамата, според една от дъщерите им – Сесилия, са с ясен ум и в добра физическа форма. „Ето до какво води непрекъсваната през целия им живот мисловна дейност!", казва тя.

 

Двойката има четири деца, 11 внуци, 21 правнуци и един праправнук.

 

Хулио и Вилдрамина изместиха в Книгата на рекордите предишната двойка от САЩ - Джон и Шарлот Хендерсън, чиято обща възраст е 212 години.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: