„Всичко навсякъде наведнъж“ и с най-много награди

„Всичко навсякъде наведнъж“ и с най-много награди Снимка: theringer.com

Филмът с Мишел Йео стана най-награждаваната лента в историята на киното със своите 158 награди.

„Всичко навсякъде и наведнъж“ вече има „Златен глобус”, BAFTA и много други, дори „Изборът на критиците”, надминавайки предишния рекордьор "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля" на Питър Джаксън с неговите 101 награди. 

Филмът разказва за невероятните приключения на поочуканата от годините неблагодарен труд азиатска емигрантка Евелин. Попадайки в данъчната служба, тя открива, че може да се движи между паралелни вселени - идея, която не блести с оригиналност и може би е хрумвала на всеки, изправил се пред данъчен инспектор. Но Евелин се впуска във вихрен рейд, запознавайки се с други версии на себе си и не може да се каже, че не се харесва в паралелните светове, където – за разлика от реалността, „малкият човек” е силен и всепобеждаващ.

В екипа на научно-фантастичният екшън са режисьорите Дан Куан и Даниел Шайнерт, с участието на Мишел Йео и Джейми Лий Къртис. Лентата е пълна с фантастични обрати и свеж хумор, пародирайки героичните екшъни, в които героите един след друг се надпреварват кой по-напред да спаси света. 

„Всичко навсякъде и наведнъж“ стана най-печелившият филм на независимото филмово студио A24 с общ боксофис над $ 104.8 милиона. Лентата „води” и по брой номинации за „Оскар” - общо 11, включително в категориите "Най-добър филм", "Най-добър режисьор", "Най-добър сценарий", "Най-добър актьор", "Най-добра актриса" и др. 

Очакванията утре да „помете” „Оскарите” в много категории са 50 на 50 – както се случи на BAFTA. Там „Всичко наведнъж и навсякъде” се появи с 10 номинации, спечелвайки само наградата за филмов монтаж. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: