Най-възрастната жителка на планетата установи рекорд по дълголетие

Най-възрастната жителка на планетата установи рекорд по дълголетие Снимка: Reuters

Колкото и да е странно, любимите й храни са шоколад и газирани напитки.

Жителката на японския град Фукуока - Кане Танака, която навърши 117 години и 260 дни, счупи предишния рекорд по продължителност на живота в Япония, съобщи телевизионният канал NHK, позовавайки се на японското Министерство на социалните грижи.

 

Според министерството столетницата с един ден надвишава рекорда на друга японка - Тадзима Наби, която почина през 2018 г. Преди това Танака е включена в Книгата на рекордите на Гинес като най-възрастният жител, живеещ на планетата.

 

Дълголетницата живее в дом за възрастни хора и споделя пред телевизионния канал, че колкото и да е учудващо, най-много обича шоколад и газирани напитки. Според роднините на Танака столетницата се чувства добре и планира да живее до 120 години и дори повече.

 

В Книгата на рекордите на Гинес има три категории за продължителност на живота: най-възрастен мъж, най-възрастна жена и най-възрастният човек, живеещ в момента.

 

Абсолютният рекорд за продължителност на живота принадлежи на французойката Жана-Луиз Калман, която почина през 1997 г. на 122 години и 164 дни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: