Как да продадете лицето си за 100 хил. британски лири

Как да продадете лицето си за 100 хил. британски лири Снимка: tasnimnews.com/

Фирма е готова за плати 100 хиляди британски лири за човешко лице, което ще се използва от робот

Лондонският стартъп Geomiq търси дружелюбни и приветливи лица, за чиито права е готов да плати невероятна сума. Инженеринговата компания заявява, че по поръчка на един от клиентите си търси идеалното лице, за правата на което е готова щедро да заплати, съобщава сайтът popmech.ru.

Лицето е необходимо за робот, който трябва да стане приятел на възрастните хора. Цената на сделката е точно 100 хиляди паунда - за прехвърляне на правата пожизнено.

„Към нас се обърна компания, произвеждаща робототехника, която попита дали можем да й помогнем с последните щрихи на съвременния хуманоиден робот, върху който работи, се казва в блога на Geomiq. - Компанията търси „добро и дружелюбно" лице, което да стане лице на робота. Ще го получат хиляди роботи по целия свят.“

Разработването на подобни роботи не е новост. Съществуват много такива проекти и за тях винаги се избира специално лице, в чието изражение да няма и намек за заплаха, с широко открита усмивка. Например проектът CARESSES, който включва създаването на роботи за подпомагане на възрастни хора, се опитва да изясни как да създаде робот, който да се адаптира към различните култури и обичаи, в зависимост от това кого ще му се налага да подкрепя.

Важен момент в предложението на Geomiq е, че лицето ви, в случай на покупка, ще се появи в хиляди домове и носителите му ще помагат на хората. Вечно. В съобщението на Geomiq не се казва какво според тях означава „дружелюбен" и доколко дружелюбно може да изглежда лицето, като се има предвид фактът, че то ще бъде опънато върху тромава метална конструкция. Не е изключено след като продадете лицето си на тази мистериозна компания, трети лица да получат достъп до него.

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: