Петзвезден лагер за подготовка на космически туристи ще открият в САЩ

Петзвезден лагер за подготовка на космически туристи ще открият в САЩ Снимка: ferra.ru

Цените ще са сравнително ниски

През следващите няколко години се очаква бурен растеж на космическия туризъм. Много компании (Blue Origin, Virgin Galactic, SpaceX и т.н.) вече подготвят свои собствени предложения в тази област. Но има и такива, които са решили да подходят към въпроса от друга страна.

Американската компания Orbite възнамерява да открие първия петзвезден космически лагер в света, пише руският сайт terra.ru, позовавайки се на TechCrunch. В него бъдещите „орбитални туристи" ще се подготвят за полет. За целта ще бъдат обединени аеронавтиката и петзвездното обслужване.

Програмата за обучение на космически туристи ще се ръководи от Бриен Ромес, която преди това е заемала позицията директор на Националния център за аерокосмична подготовка и изследвания. Като се има предвид, че зад гърба си има 600 души, обучени за космически полети, изборът в нейна полза е трудно да се нарече случаен.

Съобщава се, че цената на обучението на един човек в лагера Orbite ще струва 29,5 хиляди долара. Струва си да се отбележи, че в същото време полетът на Crew Dragon, заедно с няколко дни отдих в Международната космическа станция (МКС), ще струва около 59 милиона долара.

Откриването на първия учебен център е насрочено за 2023 и 2024 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: