Forbes: Най-богатите русначета в света

Forbes: Най-богатите русначета в света Снимка: pixabay.com

Игор Ротенберг е начело в класацията.

Forbes публикува списък на децата на най-богатите руски семейства, които вземат участие в бизнеса на своите родители, предаде ТАСС. 

Начело на списъка е синът на Аркадий Ротенберг, Игор, основен собственик на компанията „Газпром бурение", с богатство от 950 милиона долара. Дъщерята на милиардера Лилия също е в списъка, на пето място, като собственик на компанията TPS Real Estate. Компанията управлява една пета от търговските комплекси в Москва, Краснодар, Сочи и Новосибирск.

Списанието класира 11 деца, чието общо състояние възлиза на 5,8 милиарда долара.

На второ място е синът на милиардера Михаил Гуцериев, Саиду - член на съвета на директорите на групата „Сафмар" и генерален директор на „Фортеинвест" - със състояние, оценявано на 930 милиона долара.

На трета позиция са братята Тимур и Руслан Рахимкулови, съсобственици на инвестиционната компания Kafijat. Богатството на всеки от тях се оценява на 900 милиона долара.

Четвърти е Дени Бажаев, съсобственик на Група Алианс, със състояние от 840 милиона долара. Бажаеви се занимават с благородни метали. Тяхната компания „Руска платина" разработва платинени находища в Красноярския край и в Далечния изток.

Шестото място си делят синовете на учредителя на групата „Черкизово" Игор Бабаев - Сергей и Евгений Михайлови (съответно генерален директор и председател на съвета на директорите на групата). Богатството на всеки от тях е 350 милиона долара.

На седмо място е синът на притежателя на АФК „Система" Владимир Евтушенков, Феликс, който оглавява съвета на директорите на мобилния оператор МТС. Състоянието му се оценява на 75 милиона долара.

Следват генералният директор на Гранат-стан груп, която управлява „Малка петролна компания на Татарстан", Тимур Шаймиев, с 40 милиона долара, и племенницата на Игор Бабаев, учредителя на „Черкизово", Людмила Михайлова, със състояние от 5 милиона долара.

  

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: