Global Finance: УниКредит Булбанк е най-добра банка за 2021 г.

Global Finance: УниКредит Булбанк е най-добра банка за 2021 г. Снимка: УниКредит Булбанк

Международното финансово списание Global Finance („Глобал файненс“) обяви УниКредит Булбанк за „Най-добра банка в България“ за 2021 г. в 28-ите годишни награди за най-добрите банки в света.

„Банките имат ключова роля за икономическото възстановяване по целия свят. Наградите на Global Finance отличават лидерите, които ще имат значителен принос за възстановяването на икономиките и начертаването на пътя напред“, каза Джоузеф Д. Джарапуто, издател и главен редактор на Global Finance. Като имаме предвид безпрецедентните икономически условия, породени от глобалната пандемия, мога да кажа, че от цялата 28-годишна история на наградите тези са с най-голяма стойност“, допълва той. 

Подборът на класацията на Global Finance е направен от редакторите на изданието след задълбочени консултации с корпоративни финансови ръководители, банкери и банкови консултанти и анализатори в целия свят.

Обективните критерии, които се оценяват при избора на най-добри банки, са: ръст на активите, рентабилност, географски обхват, стратегически отношения, развитие на нов бизнес и иновации в предлаганите продукти. Окончателният избор се допълва от становищата на анализатори на капиталовите пазари, кредитни рейтинги, оценките на банкови консултанти и други участници в банковата индустрия.

„Наградата на Global Finance идва като признание, че неуморните усилия на всички колеги от УниКредит Булбанк си заслужават и са в правилната посока. През тази предизвикателна година ние останахме отворени за бизнес и продължихме да подкрепяме клиентите чрез различни механизми и индивидуални решения. С присъждането на наградата „Най-добра банка в България“ за пета поредна година експертното жури на Global Finance потвърждава, че УниКредит Булбанк е стабилен и устойчив партньор за своите клиенти“, коментира Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: