Производител на електромобили спря производството си в Калифорния

Производител на електромобили спря производството си в Калифорния Снимка: pixabay

Ръководителите на Tesla спират производството на електрически превозни средства в завод в Калифорния, въпреки скорошните твърдения, че недостигът на авточасти на пазара не засяга техния бизнес.

Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на анонимни източници.

Според източниците, поточната линия в калифорнийския завод за седани Model 3 на Tesla преустановява производството си до 7 март.

Смята се, че именно недостигът на автокомпоненти е принудил компанията да спре да работи от 22 февруари до 7 март. От друга страна, спирането може да се отдаде на технически проблеми, но времето е твърде дълго за това. Отбелязва се също така, че на служителите няма да се плаща за всички дни на престой.

От Тесла все още не са коментирали ситуацията.

Ще припомним, че наскоро основателят на Tesla Илон Мъск уверено заяви, че компанията е в състояние да увеличи производството на електромобили с поне 50%.

14-дневният престой обаче може да се окаже пречка за постигането на тези цели. Изключително трудно е да се увеличи обемът, когато повечето конкуренти се оплакват от липсата на компоненти. Поради тази причина експертите не изключват, че и Tesla не работи заради този фактор.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: