Ще си сътрудничим с Китай в търговията с машини и електронни продукти

Ще си сътрудничим с Китай в търговията с машини и електронни продукти Снимка: canadien.biz

БТПП подписа споразумение за сътрудничество с китайски партньори в областта на вноса и износа на машини и електронни продукти

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) подписа споразумение за сътрудничество с Китайската търговска камара за внос-износ на машини и електронни продукти (CCCME), съобщиха от пресцентъра на БТПП.

Целта на споразумението е да даде още по-голям тласък на развитието на сътрудничество между партньори от Китай и България в областта на внос-износ на машини и електронни продукти в тези трудни за световната икономика времена.

БТПП подържа партньорски отношения с китайски партньори още от 1985 г. с подписване на първото споразумение за сътрудничество с Китайската търговска палата (Китайския съвет за насърчаване на международната търговия).

По данни на Министерство на икономиката през първото шестмесечие на 2020 г. двустранната търговия между България и Китай достига 1295,6 млн. щатски долара (увеличение от 4,3% спрямо същия период на 2019 г.), от които български износ в размер на 474,0 млн. щатски долара (увеличение от 14,3%) и внос от Китай от 821,6 млн. щатски долара (намаление от 0,8%).

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: