Български производители изложиха в Китай наши традиционни продукти

Български производители изложиха в Китай наши традиционни продукти Снимка: bccci.net

Целта е насърчаване на електронната търговия в Китай (Фошан) и ускоряване на съвместното развитие на онлайн платформи и офлайн паркове

Традиционни български козметични и хранителни продукти, както и българско вино, бяха представени на международно изложение в Китай (гр. Фошан), съобщи Българо-китайската търговско-промишлена палата (БКТПП).

Организатор на събитието са Международното търговско пристанище на гр. Фошан и Българо-китайската търговско-промишлена палата. В изложението участват редица международни бизнес асоциации, доставчици на услуги за външна търговия и доставчици на канали за електронна търговия, включително Украинската китайска индустриална и търговска асоциация, Службата за връзка на китайските предприятия отвъд океана във Фошан, Франция и отвъдморското бизнес звено Arthur China.

На сцената на търговския панаир се изказаха много лидери. Проведе се церемония за подписване на меморандум с БКТПП за индустриално сътрудничество, което ще помогне на предприятията да се възползват от новите възможности във външнотърговската дейност.

Търговският панаир използва чисто нов модел на търговия „Интернет + обществени поръчки“ и си сътрудничи с добре познати местни и чуждестранни платформи за електронна търговия като Shopee, Tiktok, Alibaba International Station, Amazon, Alibaba 1688, Taobao Tmall и други иновативни маркетингови методи за дигитализация. 

В новия модел на търговия ще се инвестират средства с цел да се даде възможност на индустриалната дигитализация на външнотърговска икономика на Форшан.

Изложението има за цел подпомагане на предприятията да гарантират поръчки и проекти, а така също допълнително повишаване на пазарната конкурентоспособност на продуктите на фирмите от китайския град Форшан и чуждестраните партньори.       

Стремежът на БКТПП е да създаде онлайн платформа, която да представлява българските продукти и услуги не само в Китай, подчертават от Българо-китайската търговско-промишлена палата.

       

 

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: