БВП на България нараства с над 18 млрд. лв. през 2021 г.

БВП на България нараства с над 18 млрд. лв. през 2021 г. Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

Връчиха традиционните годишни награди на Българската търговско-промишлена палата

По текущи цени през 2021 г. брутният вътрешен продукт (БВП) на България се увеличава с над 18 млрд. лв. спрямо 2020 година.

 Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на церемонията по връчване на традиционните годишни награди на Българската търговско-промишлена палата. Стойностният номинален обем на БВП достига 139 млрд. лв. 

Въпреки тежката 2021 година, с много кризи и предизвикателства, вие успяхте не само да се задържите на пазара, но и да развиете бизнеса си“, обърна се икономическият министър към представителите на бизнеса. Той посочи, че българските компании са доказали, че може да се генерира икономически растеж, дори в условия на криза. „Вярвам, че отчетените успехи в края на 2022 година ще бъдат още по-големи“, подчерта министър Стоянов.

Министър Стоянов връчи наградата в категорията „Топ 100 Фирми, класирани по изменението на приходите, максимална печалба и максимална рентабилност на активите, собствения капитал и приходите от продажби през 2021г. (комплексен показател) на „Елаците-Мед“ АД.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: