Google: продължава ли да излиза българинът и защо

Google: продължава ли да излиза българинът и защо Снимка: unsplash.com

Периодичен анализ за мобилността на хората в България от 16 май

Продължаваме да следим докладите на Google Inc. за мобилността на хората в България. Ето какво показаха последните измерени стойности от 16 май:

 



 

1. В средата на месец май посещаемостта на търговски места и места за отдих леко се е повишила с 6% от началото на месеца.

 

2. Посещаемостта на търговски обекти и пазари също се е повишила леко с два пункта и засега е най-високата стойност, отчетена през изминалите три месеца.

 

3. Посетителите на паркове и открити общински и обществени места рязко са се увеличили с 24% от началото на месеца, което е най-високата измерена стойност на показателя за изминалите три месеца. Също така само за първата половина на месец май посещаемостта е нараснала с 61% от предния месец.


 



 

4. Посещенията на възлови транспортни места към средата на май са продължили да се увеличават с още 13% от началото на месеца.

 

5. Посещаемостта на работните пространства в сравнение с останалите места показва значителен растеж нагоре с още 27%, което прави общо 64% повишаване на показателя за  месеца.

  

6. Жилищните пространства пък съвсем са опустели, като посещаемостта там е намаляла с още 12% от началото на месеца (общо 27% спад за последните две седмици), което я прави най-ниската стойност на този показател за трите изминали месеци.

 

От направения анализ може да се заключи, че в периода между 7 и 16 май най-голямо повишаване на мобилността е настъпило на работните места и парковете и открити общински места. Следвани от посещаемостта на търговски места и места за отдих и възлови транспортни пространства. Единствено спад се наблюдава в жилищните пространства, като отмерената стойност на показателя достига най-ниска стойност на измерване през последните три месеца. Тази засилена активност показва, че вече повече българи напускат дома си най-често, за да отидат на работа, да напазаруват или да се разходят в парка
 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: