Google: продължава ли да е активен българинът през октомври

Google: продължава ли да е активен българинът през октомври Снимка: pixabay

Доклад от 27 октомври 2020 година

Продължаваме да следим най-актуалните данни на Google Inc.  относно движението на хората по време на пандемия и по-специално къде и колко се движи българинът. Настоящият доклад е от 27 октомври.

 

 

1. В края на октомври посещаемостта на търговски места и места за отдих и забавления е нараснала с 12% от средата и с 2% от началото на месеца. 

2. Посещенията на пазари, магазини за хранителни стоки и аптеки са намалели с 3% от средата на месеца. 

3. Посетителите на паркове и открити общински и обществени места са намалели рязко с 44%  от средата и с 11% от началото на октомври.

 

 

 

4. Посещенията на възлови транспортни места са се увеличили с 2% от средата на месеца.

5. Посещаемостта на работните пространства е намаляла с 11% от средата и с 1% от началото на месеца.

6. Жилищните пространства са се пооживили с 6% от средата и с 3% от началото на октомври. 

 

От направения анализ може да се заключи, че в периода между 18 и 27 октомври най-значителна промяна в мобилността на хората е настъпила в търговски места и места за отдих и забавления, в парковете и работните и жилищните пространства. Докато за втория и третия параметър се наблюдава спад, то посещенията на търговски места и жилищни пространства са се увеличили, което вероятно отразява по-активната работа от дома с ограничено придвижване до работни места и паркове, като движенията в междужилищните пространства и търговските места са зачестили. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: