Футболният свят скърби за Диего Марадона

Футболният свят скърби за Диего Марадона Снимка: cursorinfo.co.il

Напусна ни любимецът на всички футболни запалянковци в света.

Футболният свят е в шок, след като информацията за смъртта на Диего Марадона бе потвърдена официално, предаде БНР.

Легендарният аржентинец почина в сряда, 26 ноември, на 60-годишна възраст в дома си в Тигре, в покрайнините на Буенос Айрес, вследствие на сърдечен арест, съобщи местното издание "Кларин". Информацията за смъртта на гениалния аржентинец беше потвърдена по-късно и от неговия адвокат Матиас Морла.

По-рано този месец Марадона бе в болница за отстраняване на субдурален хематом в мозъка, но бе изписан на 12 ноември, като адвокатът му изрази увереност, че Дон Диего ще се възстанови.

В знаменитата си футболна кариера Марадона игра за "Бока Хуниорс", "Архентинос Хуниорс" и "Нюелс Олд Бойс" в родината си, за испанските "Барселона" и "Севиля" и за италианския "Наполи".

През 1986 г. с националния тим на Аржентина той спечели световната титла.

За последно от ноември 2019 г. насам Марадона работеше като старши треньор на "Химнасия и Есгрима".

В периода 2008-2010 година той беше и селекционер на аржентиския национален отбор по футбол.

След новината за смъртта на Марадона аржентинският президент Алберто Фернандес обяви тридневен национален траур.

В Италия "Наполи" обмисля да преименува клубния си стадион "Сан Паоло" на името на Диего Марадона. Аржентинският футболен гений е боготворен в Неапол, където игра в периода 1984-1991 г. и помогна на местния клуб да спечели първите си две титли на Италия.

Тази сутрин тленните останки на Диего Марадона бяха транспортирани в президентския дворец в Буенос Айрес "Каса Росада", където ще се състои и поклонението.

Папа Франциск е споменал Диего Марадона в молитвите си, след като е научил за смъртта на футболната легенда, предаде Асошиейтед прес.

Поклон пред паметта на легендата на световния футбол.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: