Аржентина арестува двама сирийци и ливанец, заподозрени в планиране на терористичен акт

Аржентина арестува двама сирийци и ливанец, заподозрени в планиране на терористичен акт Снимка: endurancesportswire.com

В момента в Буенос Айрес продължават 15-ите Панамерикански макабейски игри, в които участват над 4 000 еврейски спортисти от 22 страни и местната полиция и е в режим на повишена готовност да следи и предотврати възможни терористични атаки

Позовавайки се на аржентинската полиция, i24news.tv съобщи, че тримата мъже са пристигнали поотделно в страната. Двама от заподозрените са задържани в центъра на Буенос Айрес, а третият - близкото предградие Авелянеда. У един от задържаните от сирийски произход са открити венецуелски и колумбийски паспорти

Полицията разследва и подозрителен пакет от Йемен с тегло 35 кг, който е трябвало да бъде доставен на един от арестуваните. 

В момента полицейски служители проверяват мобилните телефони на заподозрените, тъй като се смята, че тяхната мрежа може да включва и други оперативни лица. Повече подробности за момента не се съобщават, освен подозренията на полицията, че тримата арестувани са планирали терористичен акт. 

През юли 2019 г. Аржентина определи Хизбула като терористична организация и се противопостави на операциите на организацията за пране на пари в т.нар. „Тройна граница“ - зона, известна като огнище на престъпна дейност в граничния район между Аржентина, Бразилия и Парагвай.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: