Режисьор открадна пари от Netflix и ги инвестира в криптовалута, спечелвайки $27 млн.

Режисьор открадна пари от Netflix и ги инвестира в криптовалута, спечелвайки $27 млн.

Режисьорът е похарчил спечелените средства за закупуването на пет автомобила от марките Rolls-Royce и Ferrari, и скъпи швейцарски часовници.

Режисьорът Карл Ерик Ринш, който е работил над научно-фантастичния сериал "Завоевание" (Conquest) за Netflix, е инвестирал 4 милиона долара от парите, отпуснати за снимките, в мемкойна Dogecoin и е спечелил 27 милиона долара, съобщава The New York Times (NYT). 

Общо Netflix е отделил $55 млн. за снимките, обаче така и не е получил поръчания сериал, както съобщава изданието.

По данни на NYT, Ринш е инвестирал 11 милиона долара на фондовия пазар, от парите, които стрийминг сервисът му е отпуснала за работа по сериала, и е загубил почти цялата сума. През май 2021 г. режисьорът решава да инвестира още 4 милиона долара в мемкойна Dogecoin (DOGE)  на борсата Kraken и печели 27 милиона долара.

Изданието съобщава, че Ринш е похарчил спечелените средства за закупуването на пет автомобила от марките  Rolls-Royce, Ferrari и скъпи швейцарски часовници на фирмата Vacheron Constantin.

В момента режисьорът и Netflix водят съдебно производство. Според журналисти, компанията Netflix е обвинила режисьора в нарушаване на условията на договора — от 2018 г. той вероятно е започнал да употребява наркотични вещества, имал е проблеми с психичното здраве и се е отнасял лошо към снимачния екип. По думите на Ринш, компанията сама си е виновна за неспазването на договора, като е просрочила няколко плащания на стойност 14 млн. долара.

Dogecoin е най-големият мемкойн по капитализация. В средата на ноември токенът обнови максимума на цената си от пролетта на 2023 г. на фона на новината, че портфейл с криптовалутата DOGE ще бъде доставен на Луната. Освен DOGE, към спиътника на Земята ще бъде изпратена и една монета от криптовалутата биткойн на физически носител, както и метална пластина с гравиране на съдържанието на първия (Genesis) блок на биткойна.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: