Русия държи да има фенове по стадионите, независимо от COVID-19

Русия държи да има фенове по стадионите, независимо от COVID-19 Снимка: pixabay.com

Спортният министър на Русия Олег Матицин заяви, че независимо от повишаващия се брой на заразени с коронавирус в страната, ще опита да подсигури посещенията на фенове по време на спортни събития на стадионите

 

Русия разреши посещенията на спортните събития из страната, като допуска едни от най-големите като брой публики в Европа. В същото време други страни от континента даже се връщат към практиката на затворените за посещения трибуни.

 

Близо 16 700 души са присъствали на стадиона по време на мача от Шампионската лига между Зенит и Брюж , който се игра наскоро. 10 500 човека са били по трибуните на мача между Краснодар и Челси в други мач от турнира. 

 

Ще направим всичко възможно, за да могат феновете да посещават мачовете и така атмосферата на спорта да не напуска както стадионите, така и живота ни", заяви Матицин в коментар, цитиран от държавната информационна агенция TAСС. 

 

Освен на футболни срещи, фенове бяха допускани и на други спортни събития. Пример за такова е Гран при на Русия във Формула 1, където максималният брой на почитатели, които можеха да присъстват на всеки от трите дни на състезателния уикенд, беше 30 хил. души, което е най-високият брой на фенове, допуснати до състезание от Формула 1 през настоящия сезон в особената обстановка, предизивикана от разпространението на COVID-19. 

 

Независимо от това, някои региони в Русия въведоха свои собствени лимити по отношение на публиката, допускана до спортни мероприятия. Регионалните здравни власти в Москва сериозно редуцираха броя на феновете, които могат да посещават мачовете на отбора на Спартак Москва, поради притеснения за струпване на хората по трибуните на стадион „Лужники", както и заради подозрения, че хората, присъствали на стадиона, са били повече от официално заявените

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: